Zapraszam na szkolenie dla rolników i osób które sprzedają swoje produkty pierwotne oraz przetworzone czyli sery, jaja , mleko , wędliny , soki , dżemy i inne . Będzie omawiana tematyka możliwości handlu nimi na podstawie zmienionych ostatnio przepisów prawno –podatkowych oraz zostaną przedstawione informacje o systemach jakości żywności.
Serdecznie zapraszam , proszę o poinformowanie swoich mieszkańców.
Wioletta Olejniczak
Główny Doradca
Powiatowy Zespół Doradztwa Rolniczego w Trzebnicy
pl. Piłsudskiego 1, 55-100 Trzebnica
tel.: 71 312-16-83, tel.kom.: 698-629-424
       Zapraszamy na szkolenie Przetwórstwo, sprzedaż oraz systemy jakości żywności wytwarzanej przez rolników 24 listopada 2017 roku, o godz.10.00 w Urzędzie Gminy w Trzebnicy, przy pl. Piłsudskiego 1, sala nr 12
10.00-10.10      Powitanie, Andrzej Radziejewski, kierownik Powiatowego Zespołu Doradztwa Rolniczego w Trzebnicy
10.10-11.00      Produkty w systemach jakości żywności wspierane w PROW 2014-2020. Izabela Michniewicz Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
11.00-12.00     Sprzedaż produktów w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego Izabela Michniewicz Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
12.00-12.15      Działania DODR na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich Izabela Michniewicz Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
12.15-13.00      Podsumowanie i zakończenie
Szkolenie koordynuje Wioletta Olejniczak PZDR Trzebnica tel. 698629424, e-mail: wioletta.olejniczak@dodr.pl
Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego p.o. Dyrektor Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu Marek Tarnacki

7 lis, 2017

Skomentuj