Produkty regionalne i tradycyjne szansą na rozwój wsi

     Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu oraz Gminny Ośrodek Kultury i Biblioteka w Zawoni zapraszają na szkolenie Produkty regionalne i tradycyjne szansą na rozwój wsi dolnośląskiej.
Szkolenie odbędzie się 16 marca 2012 r. o godz. 17.00 w sali widowiskowej Gminnego Ośrodka Kultury w Zawoni, przy ul. Trzebnickiej 11.

  • 17.00-17.10 – Otwarcie i przywitanie uczestników
  • 17.10-18.00 – Produkty regionalne i tradycyjne szansą na rozwój wsi dolnośląskiej
    Wioletta Olejniczak, PZD Trzebnica
  • 18.00-18.10 – Koncepcja promocji produktów regionalnych
    Ryszard Gil, Zagroda Turystyczna Gil
  • 18.10-19.00 – Przykłady Produktów z Powiatu Trzebnickiego
    powidła jadwiżańskie i cyder – Henryk Nowakowski
    hreczulki – Anna Ośko-Łożyńska
    miody – Ryszard Buczak
    produkty z Czeszowa – AleBabki
    granaty – Jadwiga Zawada
    zalewajka – Zofia Wójcik
    wina – Andrzej Kaszuba
    zalewajka – Grzegorz Derela
    chleb swojski – Maria Kordylas
    dżem czereśniowy, nalewka czereśniowa – Anna Stąporek
    prażoki – Wanda Kiesz
    domowe napoje alkoholowe – Halina Bronowicka
    syrop z sosny, sok pigwowy, mus dyniowo-jabłkowy – Bożena Adamek, Krystyna Tyczka

 

29 lut, 2012

Skomentuj