Produkty regionalne i tradycyjne szansą na rozwój wsi
Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu oraz Gminny Ośrodek Kultury i Biblioteka w Zawoni zapraszają na szkolenie Produkty regionalne i tradycyjne szansą na rozwój wsi dolnośląskiej.
Szkolenie odbędzie się 16 marca 2012 r. o godz. 17.00 w sali widowiskowej Gminnego Ośrodka Kultury w Zawoni, przy ul. Trzebnickiej 11.
- 17.00-17.10 – Otwarcie i przywitanie uczestników
- 17.10-18.00 – Produkty regionalne i tradycyjne szansą na rozwój wsi dolnośląskiej
Wioletta Olejniczak, PZD Trzebnica - 18.00-18.10 – Koncepcja promocji produktów regionalnych
Ryszard Gil, Zagroda Turystyczna Gil - 18.10-19.00 – Przykłady Produktów z Powiatu Trzebnickiego
powidła jadwiżańskie i cyder – Henryk Nowakowski
hreczulki – Anna Ośko-Łożyńska
miody – Ryszard Buczak
produkty z Czeszowa – AleBabki
granaty – Jadwiga Zawada
zalewajka – Zofia Wójcik
wina – Andrzej Kaszuba
zalewajka – Grzegorz Derela
chleb swojski – Maria Kordylas
dżem czereśniowy, nalewka czereśniowa – Anna Stąporek
prażoki – Wanda Kiesz
domowe napoje alkoholowe – Halina Bronowicka
syrop z sosny, sok pigwowy, mus dyniowo-jabłkowy – Bożena Adamek, Krystyna Tyczka
Najnowsze komentarze